סדנת בישולים- רמות מנשה

סדנת ליקוט והכנת צמחי בר היא סדנה שמטרתה להכיר למטייל צמחים שקל לזהות, ושכיחים מאוד גם בעיר וגם בשדה
לאחר שהכרתם את העשבים והטעמים ניתן לשלב אותם במגוון בישולים, מתוחכמים יותר, ובלי חשש גם בבית
בסדנה נכיר את צמחי העונה האכילים נזהה נלקט ונקטוף, ונכין יחד מגוון מעדנים המבוססים על קטיף צמחים טרי
 שמן זית משובח ומלח גס. את חגיגת הטעמים מלווים מאפים על הסאג ועל הגחלים
סדנה שהיא חגיגה לכל גיל 
קישור לסדנת שף בטבע


לחמניות אניס וקינמון על מקל

יש להכין את הבצק מראש, כדי לתת לשמרים ל'עשות' את העבודה

להכנת הבצק
 
כף שמרים
 כף קינמון
 כף זרעי אניס טחונים
 כוס סוכר
 ק"ג קמח
 כוס שמן
מים חמימים- לפי התחושה ליצירת בצק צמיגי ולא דביק

יש לשמן את הקערה מראש כדי להקל על תהליך העבודה
לערבב את כל החומרים היבשים היטב לפני הוספת הנוזלים
עם הוספת הנוזלים יש ללוש את הבצק היטב, לכסות בבד ולתת לעמוד כשעה
לאחר כשעה יש ללוש שנית את הבצק ולכסות שוב עד לאפי

להכנת הלחמניות
לחמנייה על מקל הינה לחמנייה הנאפת מעל הגחלים
המקל משמש כלי אחיזה ומאפשר לסובב את הבצק מעל הגחלים לאפייה מהירה ואחידה
להצלחת האפייה יש לאתר מקלות דקים (עובי אצבע או פחות), וקצרים (כ10-15 ס"מ אורך)
מכינים כדורי בצק קטנים- כ2 ס"מ קוטר, משטחים אותם לצורת פיתה קטנה ועוטפים את המקל בנקניקיית בצק שאורכה כאורך אצבע. חשוב לסגור את קצה המקל בבצק כדי למנוע היווצרות גחל בקצה המקל

להצלחת האפייה יש להקפיד על הכנת כדורי בצק קטנים

בצק לפיתות על הסאג

להכנת הבצק
1/2 ק"ג קמח

1/2 כפית סוכר
2 כפות שמן זית
1/2 1 כוסות מים
1 כפית שטוחה מלח

אופן הכנה
לשמן קערה ולשים את חומרי הבצק, ללוש היטב לבצק רך וגמיש. להכין פיתות דקות ככל שניתן


סמבוסק עלי חוביזה/חלמית גדולה

חומרים לבצק להכנת כשלושים כיסנים 

שלוש 
כוסות קמח
שתי 
כפות שמן
 
כפית מלח
כ11/2 כוסות מים

חומרים למלית
שני
בצלים בינוניים
שתיים עד שלוש
כפות שמן זית משובח
כ200 גר' עלי חוביזה, ממויינים (נקיים ממזיקים- את עלי החוביזה בודקים אחד אחד ומשרים במי מלח לפני האכילה, עלה עם חורים טוב לאכילה בתנאי והמזיק אינו נמצא) וחתוכים
שתי כפות שומשום
מלח ופלפל שחור

יש להזהיב את הבצל בשמן זית, ולהוסיף לאחר מכן את שאר החומרים, ליצירת מלית

אופן ההכנה
לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק גמיש שאיננו נדבק לידיים. מניחים כ-15 דקות קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן עד להזהבה. מערבבים פנימה את עלי החוביזה, מתבלים ומבשלים כ-5 דקות
 .מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, וקורצים עיגולים בכוס או בחותכן עגול. מניחים כפית מהמלית במרכזו של כל עיגול, סוגרים לחצי סהר ומהדקים היטב להכין על הסאג' בתנור או בשמן עמוק

תבשיל סרפד

טעמו ומרקמו של הסרפד עשיר ומזכיר תרד, יש להיזהר אומנם בקטיף ובמיון אולם העבודה בהחלט מצדיקה את עצמו. קוטפים כמות גדולה של עלי סרפד, רצוי להיעזר במזמרה ובכפפות
מפרידים בזהירות את העלים מן הגבעולים ומניחים בסיר. לאחר הרתחת המים סכנת הצריבה נעלמת. את עלי הסרפד המורתחים מקצצים בגסות, מוסיפים למחבת עם שמן זית חם, מעט מלח,
פירורי לחם וקמח חומוס (קמח חלבוני טעים מאוד שמחליף בשטח את הביצים), לקבלת תבשיל סמיך ועשיר בטעם ובאיכויות בריאותיות

אזוב בשומשום

מפרידים בין העלים לגבעולים, מקפיצים את עלי האזוב במחבת עם כמות גדולה של שמן זית. מוסיפים מלח לפי הטעם ושומשום. קולים את האזוב עד שנהיה קריספי (כמו תפוצ'יפס), ומגישים חם

מטבל חרדל

הטעם הדומיננטי של החרדל יכול להשתלב עם מאכלים רבים
לניגוב עם פיתה אפשר לחתוך עלים וגבעולים צעירים (וגם פרחים ליופי ולחיזוק הטעם- זהירות מחרקים) לתוך שמן זית. לחמם קלות עם מלח ולשים בקערת הגשה

הכנת טחינה עם עלי אזוב

לכוס טחינה גולמית
כוס מים
כ3/4 לימון
כ1/2 כפית כמון
כ1/4 כפית מלח- לפי הטעם
עלי אזוב- לפי הטעם

סלט חמציצים

קוצצים גבעולי חמציצים- הגבעולים הבשרניים עם הפרח, מוסיפים שמן זית מלח ומעט מיץ לימון ואוכלים. טוב כתוספת מרעננת לכל סלט, ומצויין כתוספת ויטמין  סי

הכנת תה צמחים

צמחי התה הינם צמחים ארומטיים כלומר מכילים שמנים ארומטיים הנותנים טעם וארומה לתה.
להכנת התה יש לשים עלי תה רחוצים בסיר (כמות העלים לפי ריכוז השמנים הארומטיים בצמח), למלה את הסיר ב1/4 מכמות המים, וכף סוכר על כל שלושה אנשים (ליצירת מתיקות עדינה).

את העלים יש להרתיח עד קבלת צבע וניחוח
לאחר שנוצר תרכיז התה ניתן להוסיף עוד מים בסיר ולחמם לטמפרטורה הרצויה

קישור לתמונות מסדנת השטח לילדים

חדשות ועידכונים
 
ntt - בניית אתרים וניהול תוכן

כל הזכויות שמורות ©

BetaGroup - עיצוב אתרים